ihånden i BA

Faksimile fra Bergens Avisen 11.03.2009

BERGENSAVISEN (BA) har laget en artikkel om meg og håndanalyse i anledning alternativmessen i Bergen mars 2009. I artikkelen er det også en del informasjon om håndanalyse. Denne informasjonen finner du på siden min: Om håndanalyse.

Intervjuet i artikkelen og utklipp av avisen er gitt under.


BA 11. mars 2009

"Det står i dine hender"

Tekst: Tove Gulbrandsen, BA

"Det står i dine hender", oppdag dine muligheter, se dine indre kvaliteter, står det på hjemmesiden til Mai.

Ved å se på hendenes form, fingre, mønstre og linjer, sier Mai at hun leser dine potensialer og muligheter i livet.

- Både linjene i hendene dine, fasongen til hendene dine og fingrene dine, sier mye om hvor du står i livet og hva som kan ligge fremfor deg, sier Mai.

Mai er oppvokst i en familie som jobbet med økonomi, og utdannet seg til autorisert regnskapsfører. Det har hun jobbet med i mange år. Til slutt ble hun helt kvalm av tall.

For snart tyve år siden, begynte hun å interessere seg for «det alternative».

- Jeg hadde en indre stemme som sa at det er noe mer enn bare det materialistiske livet vi lever.

Mai drar litt på det, når hun blir konfrontert med om hun kan andre ting enn å spå i hendene. Da kommer det frem at hun også kan heale og «se» saker og ting. Hun har tatt utdanning i theta-healing, Silvametoden, studert «The course of Miracles», har deltatt i meditasjonsgrupper og gått på kurs i kanalisering.

 

ETT ÅRS UTDANNELSE

I 1995 var hun på Alternativmessen her i Bergen. Hun oppsøkte en mann som tilbød håndanalyse.

- Jeg synes det var temmelig rart at en fremmed kunne fortelle så mye om meg, både karaktertrekk og hva som var skjedd på spesielle tider i livet mitt.

- Jeg tror ikke på «tilfeldigheter». Han sa at om flere år, kommer jeg selv til å sitte på messen og lese folk i hendene, sier hun og smiler lunt.

Mai tok utdannelse av en elev av James Holiman som har forsket på hendene i 60 år og har to doktorgrader på temaet. Utdannelsen går over ett år, og har krav om hundre klienter og både skriftlig og muntlig eksamen.

- Håndanalyse er veldig «teknisk». Men jeg «kobler meg på» og «ser» i tillegg, forteller Mai.

- Jeg lærte veldig mye om meg selv ved å tolke mine egne hender i studietiden.

 

INTUISJON

Mai mener at alle mennesker er født «åpne», men vi blir påvirket slik at vi lukker igjen, sier hun og nevner oppdragelse fra skole, foreldre, samfunnet som sådan.

- Mange barn sier de har en usynlig venn, at de hører englesang. Slik hadde jeg det også, men de voksne sier bare at man innbiller seg det eller at jeg snakket med meg selv. I dag vet jeg bedre, sier Mai som oppfordrer alle til å «lytte», og forklarer det slik:

- Vi har alle opplevd at den første tanken som slår oss ofte er den riktige. Det er vår intuisjon. Stol på den, oppfordrer hun.

- I ettertid ser vi ofte at den første innskytelsen var den riktige. Det er ikke mystisk. Det er naturlig.

For tre år siden satt hun selv på Alternativmessen i Bergen og leste folks hender.

- Jeg var kjempenervøs, men fikk bare veldig gode tilbakemeldinger. Nå er jeg blitt trygg.

 

GJØR DET!

- Nå har jeg det veldig godt. Det er kjempegøy å sitte på messen, for der treffer jeg så masse hyggelige mennesker.

BA har sett henne der. Det er alltid kø hos henne. En og en setter de seg ned, får hendene malt med vannfarge som de stempler på et ark. Og så sitter de der og høre Mai fortelle. Og de blir rarere og rarere i ansiktene sine.

De kjenner seg igjen, de humrer og ler. Det er som om hun trykker på knapper på et fremmed menneske og forteller det de egentlig vet, men ikke har fått helt tak i eller vil se.

- Vi har lengsler i oss, men har stengsler som gjør at vi ikke får virkeliggjort dem. Oppvekst, oppdragelse og hendelser i livet har umuliggjort dem.

- Jeg sier: «Det står i dine hender», gjør noe med det!


Faksimile fra Bergensavisen 11.03.2009

Faksimile fra Bergensavisen 11.03.2009

Faksimile fra Bergensavisen 11.03.2009

Faksimile: BA 11. mars 2009

 

Vil du vite hva en håndanalyse kan si om dine evner og muligheter - ta kontakt. Kontaktinformasjon finner du på Forsiden.

 

 Reportasjer